Enarmad bandit – ett spel med en historia

De flesta som passerat 40-årsstrecket kommer nog ihåg att man tidigare kunde spela på enarmade banditer i stort sett vart som helst. Kom man in i en butik så fanns det ofta en enarmad bandit och om man gick in på en pizzeria så kunde man vara nästan säker på att hitta en där också. Otroligt många människor, både män och kvinnor, älskade att spela bort en liten stund, i väntan på att maten skulle bli klar eller på att den äkta hälften skulle bli klar med sin shoppingrunda.

Idag är det betydligt svårare att hitta enarmade banditer, eftersom reglerna för att få ha liknande maskiner har skärpts en hel del. Visst finns de fortfarande, men då främst på casinon och andra spelställen. Det går inte längre att gå för att handla mat och samtidigt köra några spelomgångar i butiken, vilket många tycker är synd.

Internet har blivit en räddare i nöden

Enarmade banditer har alltså varit en uppskattad underhållningsform i många år och det faktum att de blivit svårare att hitta i verkliga livet har gjort att många har vänt sig till spelrum på nätet för att hitta vad de söker. På nätet finns inga förbud, så länge den som vill spela har fyllt 18 år och betraktas som myndig vill säga. Här kan man spela och roa sig hur långa stunder man vill, och man väljer själv om man vill satsa pengar eller om man bara vill spela för skojs skull.

Många spelar slots av rent och skärt nostalgiska skäl. Vem vill inte återkalla minnesbilder från ungdomen, när hela gänget samlades runt den enarmade banditen och hade roligt? Det är på de enarmade banditerna, eller slotmaskinerna som de också kallas, som ruvar på de största vinsterna. Det är oftast på den typen av spel som de så kallade progressiva jackpottarna finns, och det är då man kan börja tala om miljonvinster.

Hur vinner man miljonerna

http://www.dreamstime.com/-image10518695Om det nu finns så stora vinster att hämta på just enarmade banditer online, hur går man då tillväga om man vill kamma hem dem? Det kan i mångt och mycket liknas vid att jaga vinster i poker eftersom det först och främst handlar om att hitta ett spelrum där man erbjuder jackpottar. Ännu bättre är förstås om det handlar om progressiva jackpottar. Med progressiv menar man att en jackpott växer ända tills någon vinner. Detta innebär i sin tur att vinstsumman kan bli hur stor som helst om den får ligga och växa tillräckligt länge.

För det mesta kan man se redan på spelrummets framsida vilka jackpottar man för tillfället har att erbjuda. Om man då ser att det finns en jackpott som har vuxit under lång tid, kan man utgå från att det snart bör vara dags för vinst, och då kan det vara läge att bli medlem och dra igång en spelomgång på just den enarmade bandit som det gäller. Inom loppet av några minuter kan man faktiskt förvandlas till mångmiljonär, enbart med hjälp av spel på enarmade banditer.

Som de flesta redan vet så gäller det att ha tur för att vinna på slots och det finns inte mycket man kan göra för att påverka spelets utgång. Det kan dock löna sig att hålla koll på när senaste vinsten delades ut, eftersom en längre väntan på vinst talar för en kommande utdelning. Det gäller med andra ord att spela vid rätt tillfälle. Man skulle kunna säga att det handlar om att befinna sig på rätt plats vid rätt tillfälle, och givetvis att välja rätt bandit att spela på. Lyckas man med detta kan spel på enarmade banditer bli något mer än bara en hobby, det kan bli vägen till lycka!