Licensmodell för norsk spelmarknad

Det som just nu ligger på tapeten när det kommer till spel och framför allt onlinespel och monopol är att överväga en licensmodell. Redan långt gången i Sverige, men kan Norge komma att införa den tidigare?

10460340-isolated-chips-with-pathJa, Sverige har fått baskning av EU-kommissionen att tänja lite på det monopol som råder och är nu mycket nära att införa ett licenssystem istället. Men det är inte bara Sverige som tampas med de problem som fantastiska Internet bär med sig. Tidningen Svenska YLE skriver att det finska monopolet har stora svårigheter då spelsajter online lyckas locka till sig många fler spelare genom att kunna ge erbjudanden som de inhemska spelbolagen inte kan nå upp till. För det är ingen som kan säga något annat än att spelbolagen online växer så det knakar och bara blir allt fler där man kan prova att spela på spelautomater eller ge sig på olika casinospel och pokerspel. Det är ett hav av olika möjligheter man kan fördriva tiden med samt även vinna en slant om man har turen och skickligheten på sin sida. Men det är inte bara Finland som har problem och Sverige som känner att något måste göras. Nu har även Norge kommit in i matchen om att ta itu med ett potentiellt licenssystem.

Fördelarna framför ett monopol

Varför man vill införa licenser när det kommer till spel är då man anser att det ger mer fördelar än om man skulle ha ett monopol. Man skulle som myndighet få mer kontroll än vad man har nu. Vad detta gjort är att Sverige nu hamnat lite på efterkälken och står och tittar på när det händer saker hos grannländerna.

Framtiden ligger online

Det är bara att konstatera att den digitala närvaron endast kommer att öka då man både får ett större spelutbud samt en större frihet där man kan spela på sina egna villkor när helst man vill. Att sätta upp bra regler vore prioritet nummer ett, att det tar så lång tid är ytterst märkligt.