Spela online väldigt populärt

Att spela online är något som har blivit väldigt populärt och älskat av många runt om Sverige, och även såklart resten av världen. Att gå på casino och spela hemma med vännerna är något som man har gjort i väldigt många år, men det är först under de senaste tio som spelandet online har fullkomligt exploderat! Och det är inte så konstigt, det är mycket enklare att spela poker, på enarmad bandit eller vad man än tycker är kul framför datorn. På så sätt slipper man ju åka iväg och kan istället spela lite spontant då och då när man känner för det.

Över lag så är det mycket som vi tidigare gjorde ”i riktiga livet” som vi nu hellre håller oss till på internet. Det är helt enkelt smart och bekvämt och väldigt effektivt, och kan många gånger vara mycket bättre än verkligheten! Såklart ska det inte ersätta ett verkligt liv totalt, men ibland är det skönt att man enkelt kan logga in och till exempel betala räkningar och liknande. Och det är ett väldigt stort internetanvändande i Sverige, hos vuxna såväl som barn. Såhär skriver man på Sydsvenskan.se:

 Från 2010 till 2011 fördubblades användningen av smarta mobiler bland ungdomar. Förra året fördubblades den igen och användningen bara fortsätter att öka, säger Olle Findahl.
Han tar fram rapporterna “Svenskarna och internet” åt Stiftelsen för internetinfrastruktur. I rapporten från 2012 konstaterar han att barn mellan tolv och femton år är den mest uppkopplade gruppen i Sverige. Nästan nio av tio har en smart mobil eller surfplatta, ännu fler har en bärbar dator.